Station Houten

Helaas staan wij sinds Januari 2020 niet meer op het station. Toch genieten van een heerlijk bakkie koffie, kijk eens in onze webshop.

Treinstation Houten 08:11 uur  

De Italiaanse muziek galmt door het station, de espresso vloeit als warme honing uit de machine en vanuit alle hoeken komen er mensen aangelopen. Terwijl Houten langzaam ontwaakt, staan de barista’s Freek en Djofre al een paar uur koffie en grappen te tappen. Ze zijn helemaal in hun element.

 

De droom was een koffiebarretje te starten, zoals je die in Zuid-Europa veel ziet. Waar je even snel een espresso drinkt aan de bar en een praatje maakt. Houten is een fietsstad. Op het station is genoeg beweging, maar miste nog een plek waar je goeie koffie kon verkrijgen. Zo is het idee van de Koffiefiets in 2014 ontstaan.

Hier is de sfeer heel ontspannen. Iedereen kan hier even zijn of haar momentje pakken. Tussen de drukte van thuis en werk even niks, alleen maar koffie.

Ondertussen genieten vaste klanten en forenzen al 6 jaar van de heerlijke koffie die met liefde wordt gezet. De cappuccino is het meest populair, deze serveren ze in een hoog tempo uit.

De koffieliefhebbers raken in gesprek met elkaar en lopen vervolgens samen de trap op naar de trein. Geweldig dat dit concept ook nog eens mensen met elkaar verbind.

Snel kwam het idee om de Koffiefiets te verhuren mét de hele koffiesfeer die daarbij hoort. Een arsenaal aan koffievarianten, zoals latte macchiato en cortado, Italiaanse cantuccini koekjes, sfeervolle muziek en natuurlijk de enthousiaste barista, die de cappuccino’s voorziet van een mooi figuurtje.

Gemaakt met passie en aandacht!